A legjobb esküvői filmek I.


esküvői filmek Background photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

Már a blogbejegyzés megírása előtt éreztem, hogy ez nem lesz egyszerű feladat. Rengeteg esküvős filmmel találkozhattatok már, melyek fele már az első snittnél megcsúszik egy óriási nyálfolton és ahelyett, hogy normális film módjára feltápászkodna, inkább 90-110 percen keresztül fetreng benne. Disclaimer: Olyan filmeket listázunk, amelyek témája, csúcspontja az esküvő. Így bár csodálatos film az Időről időre, sajnos ebbe a válogatásba most nem fér bele.

Másnaposok

Nem fogom elfelejteni azt a napot, amikor először ültem be a Másnaposokra. Bradley Cooper még sehol nem volt, Zach Galifianakisról sem tudtunk sokat, Ed Helms pedig az Office-ban nyújtott idegesítő alakításán kívül csak egy outsider sorozatos arc volt. Már a vetítések előtt híre ment a filmnek, a legendásan rövid forgatási idejével, de ez általában inkább intő jel, mint jó hír a filmszerető közönség számára. Todd Phillips filmje viszont megreformálta a vígjáték műfajt. Okosan megrendezett, szenzációs egysorosokkal és emlékezetes fő- és mellékszereplőkkel a Másnaposok rányomta a bélyegét a XXI. századi vígjáték készítésre. Az már a lista első szereplőjénél látszik, hogy nehéz olyan esküvős filmet keresni, amely a rendezvény drámai oldalára fókuszál, illetve csak arról mesél.

Ünneprontók Ünnepe

Az ultimate esküvői film. Hasonlóan a Másnaposokhoz, az Ünneprontók Ünnepe is a rekeszizmainkat célozza meg a könnycsatornák helyett. Rétegeltebb, kedvesebb és visszafogottabb, mint a Másnaposok. Ennek köszönhetően a fogyasztása is inkább hasonlít egy nyáresti borozgatáshoz, mint a lista előző szereplője, ami vélhetőleg olyan, mint lerakni a szórakozóhelyen az italod, majd később újra beleinni. Vélhetőleg. Hamarosan jön a folytatás, az összes fontosabb szereplővel, így ezt a klasszikust sem hagyják nyugodni.

Spancserek

A személyes kedvencem. Paul Rudd és Jason Segel a két legkedvelhetőbb hollywoodi férfi színész, kettejük filmje pedig szívmelengető jutalomjáték. Néhány évvel később Kevin Harték is bepróbálkoztak a szerencsétlen vőlegénynek nincs haverja témával, de a Spancserekkel ellentétben inkább a pronyó megközelítésre helyezték a hangsúlyt. Szerencsére a Bérhaverok csak negatív példaként szerepel a listán, a Spancserek ellenpólusaként. Utóbbi hatalmas szíve pedig még Lou Ferrigno óriási mellizmai között is csak nehézkesen fér el.

Nász-ajánlat

Emlékeztek még arra, amikor Ryan Reynolds nem csak Deadpool-t játszotta a filmjeiben? Mármint, most is vannak más filmjei, de azokban is Deadpool, maszk és 18-as karika nélkül. Nagyon jól áll neki, és minden interjújában bizonyítja, hogy ő a való életben is olyan, mint a filmjeiben, de voltak idők, amikor még színészkedett. Sandra Bullock-al közös kalandjuk nehezen sorolható a filmtörténet legnagyobb alkotásai közé, de a legjobb esküvői filmek listáján még így is van helye. Megmosolyogtató, barátságos és teljességgel ártalmatlan.

Koszorúslányok

El tudom fogadni, hogy a Koszorúslányok legalább akkora ellentáborral rendelkezik, mint rajongóval. Nehezen emészthető humorral apellál, néha pedig tényleg átrúgja a plafont. Ha viszont szeretjük az effajta szórakozást, akkor rendkívül emlékezetes lesz ez a vígjátékokhoz mérten maratoni 2 órás játékidő. A Saturday Night Live-ban pallérozódó komikák megmutatták, hogy van helye a kifinomulttól távol álló női humornak, és azóta sem hajlandóak lekopni a nagyvászonról.

A következő hetekben valamikor előrukkolunk egy második résszel is, majd zárásként összeszedjük a legrosszabb, bántóan ostoba esküvői alkotásokat. Fontos utólag kiemelni, hogy a lista teljes mértékben a szerző szubjektív véleményét tükrözi, mely arra sarkalja az olvasót, hogy nyugodtan ossza meg véleményét a kommentszekcióban.

Ne feledjétek, hogy már a nyomdai munkálatokat is tartalmazzák csomagáraink, így a 2022-es évben tényleg mindent elintézhettek nálunk. Dobjatok egy gyors megkeresőt az info@meghivnalak.hu e-mail címre vagy keressetek meg a Facebookon, és ígérjük, hogy tiétek lesz a legmenőbb esküvői szett az országban. Sőt, a bolygón.

www.meghivnalak.hu - © Minden jog fenntartva! – 2020


Általános szerződési feltételekAdatkezelési tájékoztatóImpresszum