Meghívó trendek I.


Meghívó trendek 1. Wedding photo created by senivpetro - www.freepik.com

A cipész visszatért a kaptafához. Ez a cipész pedig nagyon hálás. Leginkább azért, mert egy olyan korban élünk, mikor az esküvők és ezzel párhuzamosan minden esküvői dizájn és vizuálelem képes volt maga mögött hagyni a habos-babos, rózsaszín ködös, fátyolba burkolózó, pátoszos cukormázat.

Hiba lenne az esküvőket a fodrokkal és a bokrétákkal azonosítani. A szerelem egy rejtélyes, csodálatos dolog, amelyre ez idáig nem sikerült magyarázatot találni. Amikor pedig két indivídum úgy dönt, hogy összeköti az életét, az ennek a rejtélyes dolognak a csimborasszója.

Sokszor írtam már, hogy ideális esetben egyszer állunk párás szemmel az oltár előtt életünkben. Pontosan az esemény különlegességének okán kell saját, egyedi ízlésvilágunkra formálni a nagy Napot, s nem beérni a kommersz habokkal és babokkal.

A szörnyen hosszú felvezető után - visszatérve az első bekezdésre – amiről ebben a blog posztban regélnék, azok az elmúlt évek esküvői meghívó trendjei, melyek üdvös módon, jó irányba indultak el, lerázva a felesleges cukormázat.

1. Greenery

Elég nagy eséllyel a házasulandó barátaink nagyrésze ilyen meghívót fog a kezünkbe nyomni, ugyanis nem nagyon lehet hibázni vele. Elegáns, kifinomult, és kellemes érzés a szemnek. Utóbbi annak köszönhető, hogy a zöld a legkevésbé megterhelő szín a szemnek, ezért agyunk előnyben részesíti mondjuk a hupikékkel szemben. Harmóniát áraszt magából, arannyal és feketével kiegészítve pedig maga a vizuális Nirvana.

2. Arany

Elsőre ellentmondásosnak tűnhet, hogy az első sorokban kardoskodom a felesleges flikk-flakk ellen, a második pontban pedig az aranyat favorizáló meghívók mellett állok. Megnyugtatok mindenkit, ha ez a rész „nyomtatásba került”, akkor sikerült pontot tennem magamban az önellentmondás végére. Az arany ugyanis megkerülhetetlen. A materiális gondolkodású világban pedig annyi vagány dolgot szimbolizál, hogy tudatos távoltartása már inkább inverz hipszterkedés, mint okos gondolat. Fontos, hogy az arany csak részben dominálhat a meghívónkon. Páváskodni szeretnénk, nem pedig megvakítani a nagymamát.

3. A sötét oldal

Na erről beszéltem az elején. El tudjátok képzelni, hogy a szüleitek megmutatják nektek az éjsötét vagy burgundi hátterű meghívójukat? Én sem. Az esküvő egy időben egyet jelentett a fehérrel. Megragadnám az alkalmat, hogy kifejezzem mérhetetlen tiszteletem a fehér öltönyben esküdő férfiaknak. Hatalmas bátorságra enged következtetni, ha valaki ilyet bevállal élete egyik legfosatósabb napján. Vissza a topikhoz. Szerencsére ellepték a Pinterestet és az Instagramot a csodálatosabbnál csodálatosabb sötét hátterű meghívók, így már nem is számít fekete báránynak az ilyesféle ötlet. Én is szeretnélek bátorítani titeket, hogy nyugodtan válasszatok sötét hátteret a meghívónak, ha nektek az tetszik.

4. Geometria

2013. május - Megjelenik Baz Luhrmann legújabb filmnek álcázott vizuális önkielégítése A nagy Gatsby. A filmként nehezen értékelhető alkotás (bocsánat), elég nagy hatással volt a popkultúrára, megadva egy időre mindenki jelmezötletét a tematikus bulikra. Nem csak a Halloween-i bulikon kezdenek el ezután lézengeni a közepesen spicces DiCaprio-k, de az esküvői meghívók között is osztódásszerűen megugranak az art deco stílusú darabok. Szerencsére 2013 már 8 éve volt, így valamennyire kikopott a köztudatból a Fergie-re táncoló New York-i arisztokrácia látványa, melynek származott valami könnyen hasznosítható része is. Egyértelműen bátrabban nyúlnak az ifjú párok a geometriai formákhoz, de legalábbis nem hajtják el egyből kísérletezőkedvű tervezőjüket. Gondoljatok bele, hogy milyen jól mutat egy paralelogramma a meghívó hátulján. Na jó, az pont nem, de itt le tudjátok csekkolni, hogy mire gondolok.

5. A pauszpapír vagy az áttetsző lapka

A legjobbat hagytam a végére. Mindig ezt csinálom. Van még valaki, aki a gumicukrokat szín szerint porciózza, hogy a végén a pirosakat egye meg? Azok a legjobbak. A pauszpapíros és az áttetsző lapkás megoldás pont olyan, mint a piros gumicukor. Megtiszteltetés, amikor megkínálnak vele. Olyan erős újdonságként hat, hogy átlátszó a papír vagy a műanyag esetleg üveglapka, amelyre a nyomat rákerül, hogy garantáltan mindenki elhagyja a haját.

Na de ez csak az első eresztés. A jövő héten tovább lovagolunk az esküvői trendek hullámain, majd néhány hét múlva a megfelelő font választással tesszük fel az i-re a pontot. Mi maradt még? Felvenni velünk a kapcsolatot. Itt vagy itt, de akár itt is.

www.meghivnalak.hu - © Minden jog fenntartva! – 2020


Általános szerződési feltételekAdatkezelési tájékoztatóImpresszum