Innovatív menüsor I.


Esküvői menüsor Wedding photo created by freepic.diller - www.freepik.com

Kicsit talán off-topic, de szeretnénk kirobbantani a magyar esküvői cateringet a konvencionális gulyás-virsli-töltöttkáposzta aranyháromszögből. A következő három hétben olyan menüsorokat fogunk veletek megosztani, amelyekkel fixen leveszitek a násznépet a lábáról. A menük elkészítéséhez a fine dining-ban jártas, külsős kollégánk segítségét kértük, akinél kevesen mozognak otthonosabban a konyhában. A következő menüsor tányérszervízes megoldásként működik, az ételek mellé pedig némi kommentárral is készültünk.

Libamáj zserbó, zölddió, homoktövis, pekándió

Na igen, szóval libamáj zserbó. Omlós, pekándiós tésztalapok között aszúban érlelt libamáj mousse, a tetején zölddió zselé és homoktövis coulis. Elég brutál kezdés.

Kakas erőleves, snidlinges daragaluskával

Tipikus esete annak, amikor újragondolunk egy nagy klasszikust, de éppen csak annyira, hogy ne hasson idegenül. Ismered a srácot, de vagány az új haja.

Supreme csirkemell, mentás zöldborsófőzelék, cukorborsó

Szabadtartású csirkemell, melynek húsa a folyamatos gondoskodás miatt kivételesen finom. A menta kiemeli a borsó ízét, a zsenge cukorborsó pedig gondoskodik a köret frissességéről.

Citrom tarte, meringue

Levezetésként pedig egy csodálatos tarte-al zárjuk ezt a különleges menüsort. Omlós tésztában felfőzött citromkrém, citromnáddal megbolondítva, égetett tojáshabbal díszítve.

Na de jön az éjfél, a násznép elvesztette elegáns jellegét, a nagyszülők pedig kigombolt ingben, visszatarthatatlanul robognak a kényes aktuálpolitikai témák felé, veszélyeztetve mindent és mindenkit a környéken. Erre is van megoldásunk. Olyan éjféli menüt kell az orruk elé rakni, amitől eláll a szavuk: Cékla tatár, mangó, avokádó

Sóban sült cékla brunoise-ra vágva, gremolatával bekeverve. Nyers avokádóágyon tálaljuk, a tetején növényi zselésítőben kimártott mangókrémmel.

Jövő héten jelentkezünk a következő inkonvencionális menüsorunkkal, keressetek minket bármikor az info@meghivnalak.hu e-mail címen vagy a +36 70 772 7965 telefonszámon, mi pedig végig fogjuk majd a kezeteket!

www.meghivnalak.hu - © Minden jog fenntartva! – 2020


Általános szerződési feltételekAdatkezelési tájékoztatóImpresszum