A legjobb esküvői filmek II.


esküvői filmek 2. Technology photo created by frimufilms - www.freepik.com

Az előző blogban felállított tézis továbbra is igaz: nehéz jó esküvői filmeket összekaparni. Mi azonban nekiveselkedtünk ismét, és méltóképp zártuk le tízes listánkat. Nem is húznám tovább a felkonfot, itt a második rész!

Amerikai pite: Az esküvő

Az eredeti kvadrológia képes volt hosszú időn keresztül szórakoztató maradni még bőven a PC előtti időkben. Nem kivétel ez alól az esküvős fejezet sem, amely a szériától elvárt humorral hozza az esküvői készülődés kellemetlenségeit. Prosztó és gusztustalan? Igen. Vannak benne virágok és oltár? Szintén igen. Akkor már meg is ugrotta a szintet. Az Amerikai pite: Az esküvő a hatodik a listánkon.

Ötéves jegyesség

A hetedik helyezett üdítő kivétel. Az Ötéves jegyesség bár kategóriáját tekintve vígjáték, mégis keserédes élmény végigkísérni Tom és Violet tortúráját, amíg jegyesekből házasokká válnak. Az egyetlen igazi negatívum az elnyújtott játékidő, mely végeztével mi is kicsit öregebbnek érezzük magunkat.

A halott menyasszony

Tim Burton, Johnny Depp és Helena Bonham Carter. Ez a megingathatlan tricikli először az Alice Csodaországban során bicsaklott meg, addig viszont bombabiztosan szállították a direktorra jellemző különleges látványvilágú mozikat. Az egyik legizgalmasabb vizuális világú animációs film megérdemli a helyét a legjobb esküvői filmek listáján.

Mamma Mia!

Ki ne szeretne egy csodálatos görög szigeten megesküdni? Ki gondolja azt józan ésszel, hogy jó ötlet pont egy ilyen alkalomra elhívni három apajelöltet? Senki. Az alaphelyzet több szempontból is kifogásolható, de a színészlegendák és a fiatalok is remekül működnek együtt a vásznon, így a Mamma Mia a zsáner kedvelőinek igazi feel good film. Ezt még Pierce Brosnan hangja sem tudta tönkrevágni.

Bazi nagy görög lagzi

Fiatal vagyok ahhoz, hogy igazán lelkesedni tudjak a Bazi nagy görög lagziért. Azt viszont nem lehet elvenni a filmtől, hogy a CNBC szerint a világ legjövedelmezőbb mozija 6150%-os haszonnal. 5 milliós gyártási költségével 368 millió dollárt kalapozott össze világszerte. Teljesen érthetetlen, hogy 13 évet vártak a folytatással. Nem reformálta meg a romantikus vígjátékok műfaját, de egy szerethető, kedélyes film, ami teljesíti feladatát és néhány órára kikapcsolja a nézőt.

Valaki csináljon már egy igazán jó esküvői filmet, ami nem vígjáték. Tényleg. Nagyon hálásak lennénk, ha valaki bemutatná a szerelem beteljesülésének emberi oldalát. Látjátok, mások az első snittnél csúsznak el a nyálon, mi meg a zárómondatnál.

Nálunk továbbra is megtaláltok mindent egy helyen! Írjatok az info@meghivnalak.hu e-mail címre vagy a Facebookon.

www.meghivnalak.hu - © Minden jog fenntartva! – 2020


Általános szerződési feltételekAdatkezelési tájékoztatóImpresszum